Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Την σκαλιστή στους βράχους Ι. Μ. της Παναγιάς της Κερασούντας, του Πόντου ανοίγουν οι Τούρκοι στους πιστούς




O ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου στην  Κερασούντα του Πόντου , ο οποίος  είναι σκαλισμένος σε βράχο και  ο οποίος  πιστεύεται ότι χρονολογείται...
614   
Δημοσίευση

20 Μαΐου 2016, 1:00 μμ

O ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου στην  Κερασούντα του Πόντου , ο οποίος  είναι σκαλισμένος σε βράχο και  ο οποίος  πιστεύεται ότι χρονολογείται  από τον τέταρτο αιώνα, άνοιξε  πρόσφατα τις πύλες του  στους πιστούς και στον θρησκευτικό τουρισμό.

Η εκκλησία της Παναγίας,  βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης Giresun, έχει υποστεί ολική αποκατάσταση και έτσι οι Πιστοί και οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν την εκκλησία δύο ημέρες την εβδομάδα, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.panagia-kerasounta

Η αναπαλαίωση του ναού πραγματοποιήθηκε από ειδικούς με στόχο  να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο αυθεντική στους πιστούς που θα την επισκεφθούν, τονίζει το τουρκικό  Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.




Ο  Hulusi Güleç, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, είπε ότι υπάρχουν λίγες  σκαλιστές εκκλησίες στην Τουρκία.

Οι εργασίες αποκατάστασης του ναού ολοκληρώθηκαν το 2013, αλλά εργασίες του περιβάλλοντα χώρου  γύρω από την εκκλησία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Güleç πρόσθεσε ότι στην δεκαετία του 1960, οι πιστοί Χριστιανοί έρχονταν στην εκκλησία απο την θάλασσα . «Οι ναυτικοί που ερχόντουσαν έπαιρναν   φρέσκο νερό μαζί τους από τη βρύση στο κάτω μέρος της εκκλησίας. «Λέγεται ότι οι ναυτικοί επισκεπτόταν τακτικά την εκκλησία για να προσευχηθούν»,  είπε ο ίδιος.

Η εκκλησία της Παναγίας στην Κερασούντα του Πόντου αποτελεί  μια σημαντική ελληνοχριστιανική πολιτιστική κληρονομιά, και ένα σπάνιο θέαμα στην περιοχή λόγω των εξαιρετικών χαρακτηριστικών της . Όταν το έργο ολοκληρωθεί, η εκκλησία θα είναι ανοικτή για δύο Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές.

Είχαν απόλυτο δίκιο οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας οι οποίοι είχαν προφητελύσει  ότι οι Τούρκοι από «μόνοι τους» θα ανοίξουν τις πανάρχαιες εκκλησίες μας στην Μικρά Ασία , ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα «κάποιοι άλλοι» θα θέλουν να τις κλείσουν.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου