Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πως η ταπεινή Μαρία έγινε “Πλατυτέρα Ουρανών”;


Πως η ταπεινή Μαρία έγινε “Πλατυτέρα Ουρανών”;





Απάντηση σε αγράμματο “καγκουρό” της Αυστραλίας 

Το παρακάτω, ειναι ένα άρθρο που απαντά στους αιρετικούς προτεστάντες περί της θεοτόκου

Δυστυχώς, εν μέσω Δεκαπενταυγούστου, είμαστε υποχρεωμένοι, για μια ακόμα φορά, να ασχοληθούμε με το αγράμματο, αμόρφωτο, αστοιχείωτο και αντιευαγγελικό “καγκουρό”, τον νέο “Πάπα” της Αυστραλίας, που φέρει τον τίτλο ψευτοσπορέας. Είναι αλήθεια ότι η μόνη “προσφορά” του είναι καταγραφή δεκάδων ΑΧΡΗΣΤΩΝ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ σελίδων, που η μόνη χρησιμότητά τους [όπως και ενός μεγάλου μέρους του περιεχομένου της σκανδαλοθηρικής ψευτοθρησκευτικής, αντιγραφικής, αντιπατερικής, ανιστόρητης συγγραφής του, με την οποία συκοφαντεί την Εκκλησία του Χριστού που υπάρχει διαρκώς (Ματθ, 16:18 ), οδηγούμενη σε ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ από το Άγιο Πνεύμα (Ιωαν, 16:13)] θα ήταν να ενσωματωθούν στη βιομηχανία παραγωγής “χάρτου υγείας”. Αυτή είναι η πραγματική αξία των γραφομένων του.

Επειδή, όμως,συνεχίζει να εξυβρίζει την Παναγία, να υποτιμά τη θεία χάρη που υπάρχει στην Υπεραγία Θεοτόκο, στους Αγίους, στα ιερά τους λείψανα και σε όλη τη κτίση που εξαγιάστηκε από τον Ιησού Χριστό, θα αναφερθούμε στη νέα γκάφα του, που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο άνθρωπος αυτός αγνοεί και την ελληνική γλώσσα και την Αγία Γραφή. Βέβαια, το να γίνεται διαρκώς ρεζίλι και να εκτίθεται, φαίνεται ότι είναι κάτι που δεν τον απασχολεί. Ο υγιής άνθρωπος και τίμιος Χριστιανός, ανεξαρτήτου δόγματος, μπορεί να καταλάβει και πάλι την ΠΛΑΝΗ, την ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ και την ΑΓΝΟΙΑ του ψευτοσπορέα. Τις ύβρεις του και τη περιφρόνησή του για το πρόσωπο της Παναγίας δεν είμαστε αρμόδιοι να την κρίνουμε, γιατί δεν έχουμε αυτή την ικανότητα που έχει γίνει “δευτέρα φύση” του κοπτοράπτη ψευτοσπορέα. Ο Θεός να τον ελεήσει και να τον συγχωρέσει για τα “περιττώματα της καρδιάς” του, με τα οποία ελεεινολογεί τους θεσπέσιους ύμνους με τους οποίους “πάσαι οι γενεαί μακαρίζουν” τη Θεοτόκο : Κατά Λουκά Ευαγγελιο (1, 48) : ότι επέβλεψεν επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού. ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί·
Και ένας απλός, αγράμματος, ημιμαθής άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι η ταπεινή Μαρία προαναγγέλει την εξύμνησή της από όλες τις γενιές ανθρώπων, πλην χριστιανοχουλιγκάνων του διαδικτύου. Και ο πλέον αγράμματος καταλαβαίνει ότι οι “μακαρισμοί” για έναν άνθρωπο μπορεί να γίνουν είτε με λόγια, είτε με ποιήματα- ύμνους, με εγκώμια, με απεικονίσεις, με κάθε τρόπο εξύμνησης ενός προσώπου. Αυτό που διαβλέπει η Παναγία, δεν μπορεί να το δει το φανατισμένο, τυφλό πνευματικά “καγκουρό” της Αυστραλίας. Κι όμως η Γραφή και η Παναγία είναι ξεκάθαρη και στο σημείο αυτό.

Αλλά πως η ταπεινή Μαρία έγινε “υψηλοτέρα των Ουρανών” ή ” Πλατυτέρα των Ουρανών”;
Πρώτα από όλα μας απαντά η ίδια η Αγία Γραφή, την οποία φαίνεται ότι αγνοεί ο αρχιφαρισαίος και κριτής των πάντων από την Αυστραλία ψευτοσπορέας! Η πνευματική του τυφλότητα, η πνευματική του ρηχότητα – ισοδύναμη της κλειδαρότρυπας των σκανδαλοθηρικών μαγκαζίνο, η στυγνή αντιγραφή του θρησκευτικού ριάλιτυ σόου των ψευτοευαγγελικών συστημάτων της παρηκμασμένης χριστιανικής Δύσης τον κάνει να μην βλέπει τα αυτονόητα. Αυτοί που εμπιστεύονται τη σωτηρία τους σε ένα τέτοιο άτομο, ας ακούσουν την Αγία Γραφή:

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον (23, 12) όστις δε υψώσει εαυτόν ταπεινωθήσεται, και όστις ταπεινώσει εαυτόν ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ.

Κατά Λουκαν Ευαγγέλιον (14, 11)
ότι πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ.

Κατα Λουκαν Ευαγγέλιον (18, 14)
λέγω υμίν, κατέβη ούτος δεδικαιωμένος εις τον οίκον αυτού ή γαρ εκείνος· ότι πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε ταπεινών εαυτόν ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ.

Αλλά και η ίδια η Παναγία το αναφέρει στον ύμνο της προς τον Θεό: Λουκ,1:52. καθείλε δυνάστας από θρόνων και ΥΨΩΣΕ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ.

Η ζωή της Παναγίας, η ταπεινή της συμπεριφορά, η απόφασή της να γίνει “δοχείο” του Αγίου Πνεύματος είναι αυτή που την ΕΞΥΨΩΝΕΙ στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων, ως παγκόσμιο πρότυπο μίμησης.Οι άνθρωποι, όπως η Παναγία ή οι Άγιοι, πράγματι γίνονται με τη ζωή του ΑΝΩΤΕΡΟΙ του υλικού σύμπαντος, επειδή έχουν φτάσει ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ σε ύψη ταπεινότητας, αγιότητας και έχουν γίνει δοχεία της Θείας Χάριτος. Άρα δικαίως εξυμνείται η Θεοτόκος από τους Ορθοδόξους Χριστιανούς εις τους απεράντους αιώνες.Η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη, ο ψευτοσπορέας μένει έκθετος για την άγνοια της Γραφής και την παραπλάνηση απλών ανθρώπων, τους οποίους “παίρνει” στο λαιμό του, διδάσκοντας τους αντιγραφικές, αντιευαγγελικές διδασκαλίες περί Παναγίας.

Ερχόμαστε, όμως, στους ύμνους της Ορθόδοξης Εκκλησίας για να δείξουμε το μεγαλείο των υμνωδών και την άγνοια του ψευτοσπορέα.


Γιατί η Παναγία ονομάζεται “υψηλοτέρα” των Ουρανών και “πλατυτέρα” Ουρανών;

Η μεταφορική έννοια των όρων είναι απλή. Η Παναγία μας φιλοξένησε στα σπλάχνα της τον “αχώρητο” Θεό. Ποιο άλλο υλικό ή πνευματικό κτίσμα είχε αυτή τη μεγάλη, τη φοβερή, την ασύλληπτη ΤΙΜΗ; Όπως, λοιπόν, ο Θεός “χωρεί” στο σύμπαν, έτσι και η κοιλία της Παναγίας γίνεται “χώρος” για να φιλοξενηθεί ο άπειρος Θεός! Η κοιλία της έγινε “ουράνιο σύμπαν” για την ΣΩΤΗΡΙΑ ενσάρκωση του Ιησού Χριστού, που έφερε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ στο ανθρώπινο γένος. Η οικειοθελής φιλοξενία του Κυρίου μας καθιστά την Παναγία “υψηλοτέρα” και “πλατυτέρα” των ουρανών.Πόσο θεσπέσια ο υμνωδός αναφέρεται στην Παναγία! Τι ουράνια μηνύματα! Τι γλυκύτητα προς την Παναγία!

Και πόσο ποταπός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ψευτοσπορέας αναφέρεται στη Παναγία! Άγευστος ουρανίων εμπειριών, άγευστος ταπεινότητας, δικάζει και καταδικάζει εξαίσιους, μοναδικούς ύμνους, διαστρέφει την ΑΛΗΘΕΙΑ, διαστρέφει την Ορθόδοξη πίστη και το Ευαγγέλιο. Πίσω από τη γραβάτα του φανατικού “ευαγγελικού” ιεροκήρυκα του μίσους δεν υπάρχει πνευματική ατμόσφαιρα, ηρεμία, αγαλλίαση, ανακούφιση, αλλά ένας “νόμος” που κόβει και ράβει χωρία της Γραφής, των Πατέρων και των ιστορικών, για να τα αναγκάσει να συμφωνήσουν με τον υπερόπτη, αλαζόνα ευατούλη του. Με εωσφορική αλαζονεία περιθωριοποιεί την Παναγία και τους Αγίους, όλους εκείνους που τιμά ο Θεός… Τι κρίμα, αλήθεια! Και όλα αυτά στο όνομα του Χριστού!

Φυσικά, υπάρχει η μετάσταση του σώματος της Παναγίας μας στους Ουρανούς, οπότε και κυριολεκτικά γίνεται ”υψηλοτέρα” των Ουρανών, έχοντας λαμπρή θέση στη Βασιλεία των Ουρανών (Αποκ, 12:1: η γυνή η περιβεβλημένη τον ήλιον).

Σε δύο μέρες τιμούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την κοίμηση της Θεοτόκου και τη μετάστασή της στη Βασιλεία των Ουρανών. Ας την μακαρίσουμε και ας την τιμήσουμε, μαζί με όλες τις γενιές των ανθρώπων.

Ας ακούσουμε τη φωνή της Γραφής και του Ιησού Χριστού που “εξυψώνει” τους ταπεινούς, ιδιαίτερα την Μητέρα Του. Και αν για τον ληστή η μετάνοια άνοιξε αυθημερόν τις πύλες της Βασιλείας των Ουρανών, πόσω μάλλον ο Ιησούς Χριστός για την ταπεινή Μητέρα Του που ευρίσκεται δίπλα Του και μεσιτεύει υπέρ ημών: «Παρέστη η Βασίλισσα εκ δεξιών σου εν ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένη, πεποικιλμένη» (Ψαλμ. 44, 45)


Και η πραγματική τιμή προς την Παναγία δεν είναι το κερί ή λαμπάδα ή κάποια άλλη προσφορά, όπως ένα τάμα, μια γονυκλισία, αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η μετάνοια, η αλλαγή στάσης ζωής, η απόφαση να ζούμε ταπεινά, η απόφαση να ζούμε κοντά στον Υιό της και την Εκκλησία Του, την Ορθόδοξη, να μετέχουμε των Μυστηρίων, να καλλιεργήσουμε την προσευχή, τη νηστεία, τη συγχωρητικότητα και την υπομονή, να μεταμορφωθούμε, για να δούμε και την πατρίδα μας να αλλάζει, να δούμε την οικογένειά μας να αλλάζει, να δούμε “πρόσωπο Θεού”, Ανάσταση , Αιώνια ζωή.

Τα χρήματα, η δόξα και η εξουσία, οι διακοπές, οι ομάδες , η τηλεόραση, οι διάφοροι αστέρες του τραγουδιού και του θεάματος πρέπει να έρχονται σε δεύτερη θέση μπροστά στο Θεό και την Αιωνιότητα. Ας το προσπαθήσουμε, ατενίζοντας στον Αναστημένο μας Κύριο και στη ταπεινή Του Μητέρα, την “αειμακάριστο και παναμώμητο”!

Ας σταθούμε “μπροστά” της, την ημέρα της κοίμησής της, και ας ζητήσουμε τη βοήθεια και τη μεσιτεία της, στο όνομα του Ιησού Χριστού, στους ναούς που είναι αφιερωμένοι σε Αυτήν, στην Ελλάδα, στη Κύπρο και σε όλο το κόσμο.

Να γίνει αυτή, δια του Υιού της, η Σκέπη και η Βοήθεια των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών. Και να είμαστε σίγουροι ότι, δια του Αγίου Πνεύματος και των Αγγέλων, εισακούει τις προσευχές μας, είτε γίνονται μπροστά σε εικόνες της που βρέθηκαν με τρόπο θαυματουργικό, είτε σε απλές εικόνες της, είτε στο σπίτι μας, είτε στο ταξίδι, και τις μεταφέρει στον Υιό της, όπως έκανε τότε στον γάμο της Κανά!

Η Παναγία Ως “μόνη” βοήθεια
«Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς». Είναι «σωτήρας» η Παναγία;
Στη κόγχη κάθε ιερού ναού απεικονίζεται η Πλατυτέρα των Ουρανών, επειδή συνδέει τον Ουρανό (συμβολικά ο Τρούλος) με τη γη (συμβολικά το δάπεδο του ναού, όπου βρίσκεται η μαχόμενη Εκκλησία). Ακόμα και η αρχιτεκτονική και η ζωγραφική ενός ορθόδοξου ναού, με τους συμβολισμούς τους, είναι καταπληκτική και μοναδική, σε αντίθεση με τους παγερούς χώρους αυτοεπίδειξης των παστόρων του προτεσταντικού και πεντηκοστιανού κόσμου.



Ορθόδοξη Ιεραποστολή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου