Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγιάς Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβάσια

Λαμπρός ο εορτασμός της Παναγιάς Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβάσια

Παναγιά Χρυσαφίτισσα Μονεμβάσια1Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η πόλις της Μονεμβασίας εόρτασε την πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα. Το βράδυ της παραμονής ετέλεσθη στον πανυγηρίζοντα Ιερό Ναό της Χρυσαφίτισσας στο Κάστρο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του παναγιοτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της περιοχής.
Την επομένη κυριόνυμο ημέρα της εορτής η θεία λειτουργία ετελέστη στον Ιερό Ναό του Ελκομένου από τον παναγιότατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο και τον θεοφιλέσταστο Επίσκοπο κ. Θεόκτιστο. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας εντός της καστροπολιτείας με ενδιάμεση δέηση στην είσοδο του κάστρου και επιστροφή στον ιερό Ναό.
Παναγιά Χρυσαφίτισσα Μονεμβάσια2Παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδροι Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, οι βουλευτές κ. Δαβάκης και Πατριανάκου, η αντιπερειφεριάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα,ο Διοκητής του Κ.Ε.Ε.Μ. κ. Μακρής , ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς. ο Δ/κτής του Α.Τ. Μολάων κ. Γιάννου, ο Δ/κτής της Πυροσβεστικής Υπηρεσάις Μολάων κ. Τσολομύτης και ο Λιμενάρχης Μονεμβασίας κ. Περδίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου